Test / valgtest / kandidattest / kandidater – kommunalvalg 2017 – Hvad skal jeg stemme til byrådsvalg?

Hvilket parti eller hvilken kandidat skal jeg stemme på til kommunalvalget? Test dig selv

Oversigt over test, valgstest, kandidattest og kandidater til kommunalvalgetNår et valg nærmer sig, så spørger rigtig mange vælgere sig selv: hvad skal jeg stemme? For at hjælpe disse vælgere har mange medier lavet en såkaldt valgtest eller kandidattest eller test der hedder “Kend din kandidat”. Dette gælder også til kommunalvalg eller byrådsvalg (i København valg til Borgerrepræsentationen) som det hedder i en del bykommuner. Og specielt ved kommunalvalg har ekstra mange behov for lidt hjælp til at finde ud af, hvad de skal stemme på, da partisammensætningen i nogle kommuner er lidt anderledes end til Folketingsvalg. Ligeledes er der til kommunalvalg ikke så mange landskendte politikere som til folketingsvalg.

Oversigt over forskellige test op til kommunalvalget 2017
Inden kommunalvalget 2017 forsøger jeg at samle alle de disse forskellige test, valgtest, kandidattest og oversigter over kandidater jeg støder på og lister dem nedenfor.

Altingets kandidattestAltingets kandidattest – Se hvilke af kommunalvalgets kandidater du har mest til fælles med. Altinget kalder det for databasen “Kend din kandidat”. Kort beskrivelse:

“Om kandidattesten
Testen består af en række udsagn om kommunalpolitik, som du skal forholde dig til. Derefter kan du sammenligne dine svar med politikernes svar. På den måde kan testen give en indikation af, hvem du er mest enig med.”

Der kommer forhåbentlig flere mediers test inden længe. Giv mig et tip hvis du kender flere.

Hvilke partier, lister og personer stiller op til kommunalvalget?
Der er lavet et værkstøj til lige netop det:

Læs meget mere om kommunalvalget her:

Brevstemme
Se her hvor, hvordan og hvornår du kan brevstemme